Geplaatst op Geef een reactie

Wat was je leukste gehaakte speciale aanvraag?

Zo leuk als ik mensen vertel over mijn bedrijf. Ik vertelde vrijdag op de reünie van mijn basisschool (De Bavinckschool in Dordrecht) over mijn bedrijf en kreeg de vraag: ‘Wat was je leukste gehaakte speciale aanvraag?’
Vroeger voelde ik me wat opdringerig en geneerde ik mij voor mijn schaamteloze zelfpromotie. Nu vertel ik mensen trots dat ik een bedrijf heb en wat ik zoal doe met mijn bedrijf. Met Bolletje van Katoen dus. Haken is hip en dus ook zeker niet meer iets om je voor te schamen.

Wat een leuke vraag! En meteen inspiratie voor mijn blog. Kan ik hier nou 1 antwoord op geven? Lastig, want iedere vraag is op zijn eigen manier uniek.

Maar ik heb zeker wel een idee waar ik over kan uitweiden, dus dat ga ik nu maar eens doen.

Wat was je leukste gehaakte speciale aanvraag?
Wat was je leukste gehaakte speciale aanvraag?

Wat was je leukste gehaakte speciale aanvraag?

Is mijn leukste speciale aanvraag nou die emotionele vraag over een kindje dat te vroeg geboren werd en het gelukkig gered heeft? Of dat andere kindje dat het niet redde en waarvan papa een aandenken wilde hebben? Dit zijn de aanvragen die ik graag persoonlijk aflever, als dat in mijn agenda en qua afstand lukt. Een prematuurpopje verzenden in een pakketje is voor mij heel onprettig. Maar een enkele keer kon het niet anders en is hij via de post mee gegaan.

Maar er zijn nog veel meer bijzondere aanvragen geweest. Misschien minder emotioneel, maar zeker niet minder speciaal.

Speciale aanvraag laten haken
Hun overleden trouwe huisdier met zijn unieke vlek op zijn lijf

Hun overleden trouwe huisdier met zijn unieke vlek op zijn lijf

Ik vond een overleden huisdier met die unieke vlek op zijn zij ook erg bijzonder. Voor het gezin ook wel emotioneel, maar het diertje heeft een mooie leeftijd bereikt en is in vrede ingeslapen. De zoon in het gezin miste hem wel erg en slaapt nu elke nacht met de knuffel die ik haakte in bed. Hoe speciaal is dat!

Oke, nu toch naar de minder emotionele vragen, maar gewoon de enthousiaste en vrolijke verzoeken.

Zo'n leuk speciaal verzoek!
Zo’n unieke knuffel zijn er geen 2 van!

Ik zoek Bilbo Bug Snax, heb je die ook?

Soms krijg ik een mailtje, waarvoor ik eerst eens Google moet raadplegen. Bilbo Bug Snax? Nog nooit van gehoord. maar wat een grappig figuurtje! Zijn karakter wisselt in de game van onderdelen aan zijn ledematen en stopt de ledematen die hij inwisselt in zijn mond en bewaart ze in zijn buik. De buik hoefde dus niet opgevuld te worden, er moesten juist reserve onderdelen in kunnen. De ledematen moesten met knoopjes worden vast gezet, zodat ze inwisselbaar waren met een knoopsgaatje.

Dat is nog eens een leuke uitdaging!

Gelukkig stuurde de klant mij enorm veel uitleg en foto’s mee en zo zag ik de gehaakte versie al snel voor me. Het was belangrijk dat het gemaakt werd van duurzame wol, dat stelde de klant erg op prijs. Dus die heb ik voor deze vraag apart ingekocht met de juiste kleurcodes van dit karakter, ik haalde dit niet uit mijn bestaande voorraad. Zo was ik er zeker van dat de kleuren klopte.

Leuk voor jou als eventuele toekomstige klant te weten, ik vraag jou wat voor jou nou echt belangrijk is aan jouw aanvraag. Gaat het om de kleuren, of meer om de algehele vorm of functie? Maakt het formaat uit, is er nog een ander aspect wat echt moet worden meegenomen in de aanvraag?

Waarom een keuze maken?

Ik moet vaak een compromis maken tussen kleur en materiaal, prijzen en hoe dicht ik bij het voorbeeld op de foto kom. Soms is een exacte kleur verkrijgbaar in katoen, terwijl je wol wil. Wat is dan belangrijker, de kleur of het materiaal?
Ook vertel ik eerlijk in hoeverre mijn product lijkt op wat jij mij stuurt. Er gaan nu AI plaatjes rond van gehaakte producten, die in het echt nooit op die manier gehaakt kunnen worden. Ik kan wel iets namaken, maar het wordt nooit exact hetzelfde.

Interessant onderwerp om later eens over te vertellen.

Laat jij ook een speciale aanvraag haken? Dan kun je mij het beste een mailtje sturen met jouw wensen en voorkeuren -> info@bolletjevankatoen.nl

Wat laat jij door mij haken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *