Geplaatst op Geef een reactie

Wat zijn mijn dromen met Bolletje van Katoen?

In januari en februari in het traditioneel heel rustig in webshop land. Dat weet ik altijd en veel collega’s gebruiken deze tijd om te investeren in dingen waar men niet veel aan toekomt. Maar waarom vind ik het zo belangrijk dat de webshop goed loopt? Wat zijn mijn dromen met Bolletje van Katoen?

Ik gebruikte mijn tijd voor wat zaken privé en kreeg vorige week ineens de zenuwen hoe rustig het is in de webshop. Dit herken ik van eerdere jaren, dus het is niks nieuws.

Wat zijn mijn dromen met Bolletje van Katoen?
Wat zijn mijn dromen met Bolletje van Katoen?

Ik heb Bolletje van Katoen ooit opgezet, omdat mijn hobby uit de hand liep en ik merkte dat ik heel blij werd van het ontwikkelen van nieuwe producten. Ik werd er heel enthousiast van dat mensen mijn gehaakte producten zo leuk vonden en zo ben ik ze gaan adverteren en verkopen.

Wat zijn mijn dromen met Bolletje van Katoen?

En dat zet me ieder jaar ook weer aan het denken. Want mijn webshop is nu niet mijn hoofdinkomen en ik zou ook mijn loondienstbaan niet gauw opgeven. Wel zou ik mijn webwinkel graag groter willen laten groeien. Maar waarom dan? En op welke manier?

Vragen die ik wel serieus moet blijven stellen aan mijzelf, zodat ik ook weer verder kan met het ontwikkelen van de winkel. Als je alles laat sudderen, merk je al snel dat er geen actie meer komt. En als het dood bloedt, bestaat de winkel helemaal niet meer.
Dat kan een keuze zijn, want ik heb het al druk genoeg. Maar toch voel ik een noodzaak om de winkel niet te laten stil vallen.

Waarom wil ik Bolletje van Katoen laten groeien?

Wat word ik blij van al die enthousiaste klanten! Ik startte met de skull shawls en merkte dat er mensen mij berichten gingen sturen of ze ook zo’n leuke shawl mochten hebben. Uiteraard tegen vergoeding van materiaal en mijn werk en tijd die ik erin stop. Dat zette mij aan het denken dat er een markt is voor gehaakte producten. En dat er een markt is voor mensen die hun eigen voorkeuren hebben en niet shoppen uit voorgeselecteerde producten.

Een van de eerste speciale ontwerpen
Een van de eerste speciale ontwerpen

Ik merkte dat ik er goed in was om klanten te voorzien van ontwerpen die nog niet bestaan. Ik ging zelf ontwerpen, omdat er nog geen patronen en voorbeelden bestonden. Zo wilde iemand bepaalde beren bestellen, maar er bestonden alleen kleine beertjes ter grootte van een handpalm. En deze beren mochten wel zitten naast het doopsel en 50cm hoog zijn. En het gezicht mocht overeenkomen met een foto van een getekend voorbeeld die de klant stuurde.

Dat was één van de eerste echte unieke ontwerpen. Sjalen met een andere kleur zijn makkelijk te realiseren. Maar beren waar geen patroon van te vinden is, dat was een echte uitdaging. En nog krijg ik uitdagingen in mijn inbox, die niet zomaar te maken zijn.

Ik zie bij mijzelf wel een vooruitgang in technieken, kwaliteit en kennis. Maar de klant was 6 jaar geleden al zo blij met het resultaat. En ik wist toen dat dit was waar ik blij van werd.

Zodoende ben ik meer gaan ontwerpen en werden de speciale aanvragen mijn unieke aanbod. Hiermee onderscheid ik me van andere winkels die gehaakte producten of materialen aanbieden.

En waarmee wil ik Bolletje van Katoen dan laten groeien?

Met alleen intensief handwerk zit er wel een maximum aan hoeveel ik verkocht krijg. Daarnaast blijft mijn loondienstbaan voor mij ook belangrijk. En mijn gezin die de nodige aandacht vraagt.

in een 1 op 1 haakles leer ik graag de basistechnieken aan
in een 1 op 1 haakles leer ik graag de basistechnieken aan

Wat ik ook ontdekte, is dat mijn ontwerpen in patronen werden gevraagd. En ook kwam er vraag naar het leren haken. Want ik heb bij het leren haken zelf bepaalde informatie en uitleg gemist, die ik nu graag aan de cursisten aanbied. Ik heb gemerkt dat het me prima lukt om de basistechnieken uit te leggen, ook aan mensen die nog nooit hebben gehaakt.

Ook de pakketten bevatten uitleg die ik zelf gemist heb, maar die ik nu graag deel met klanten die willen leren haken. Daarmee krijg je niet fysiek les, maar staat alles wel in foto’s en woorden uitgelegd. En met de pakketten kan je op je eigen tempo aan de slag.

Dus waarom ik Bolletje van Katoen wil laten groeien?

Omdat ik er blij van word!
Waar wordt jij nou echt blij van? En wat zou jij bij mij bestellen?

Producten uit deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *