Geplaatst op

Lekker lui weekend?

Regelmatig post ik foto’s van ons luie weekend. Of van een lekker relaxed uitstapje, zoals het strand. Ooit toen het nog lekker warm was.
Maar wat doe ik eigenlijk allemaal in zo’n lekker lui weekend?

Het is grappig, want aan mijn sociale media te zien lijkt het alsof ik het hele weekend met m’n benen op de bank zit. Maar eigenlijk klopt dat niet zo.

Leuk om even een inkijkje te geven in bijvoorbeeld dit weekend

Op vrijdagavond komt mijn moeder altijd eten, zodat ik in de avond naar dansles kan gaan. Zij past op de kinderen en ik ga even een uurtje wat voor mezelf doen. Wat fijn dat dit zo kan elke week!
Ik ben gek op koken en daarom willen we elke vrijdag iets verzinnen wat net even wat speciaals is. Mijn dochter heeft altijd op vrijdag haar kookbeurt en helpt dan mee.
Gisteren hebben we taco’s gegeten. Ik maak dan met eigen deeg enchiladas en quesadilla’s erbij. En nog taco’s en een goede saus met eigen gemaakte kruidenmix.
Ik moet altijd opletten dat ik niet veel te veel eet voor ik ga dansen.

Als ik terug kom, zouden de kinderen op bed moeten liggen. Maar ze vinden het altijd spannend als mama er niet is. Ze zijn niet zo gewend aan oppas en al helemaal niet aan mama die weg gaat. Dus als ik terug kom, hebben ze toch nog even een kus nodig.
En daarna nog even lekker met mijn eigen mama een kopje koffie of thee en even kletsen voor bedtijd.

Wordt er nog gehaakt?

lekker lui weekend
Tijdens zo’n lekker lui weekend heb ik altijd wel wat lopende projecten in mijn haakmand liggen

Ik heb al eens geblogd over dat haken ontspannend is. Dat lees je HIER. Het is dus niet altijd alleen maar hard werken om de lopende projecten in mijn weekenden in te plannen. Er zit wel druk achter, dat wel. Dus het is niet dat ik het erbij pak om eens lekker onderuit te zitten.
Maar voor de sfeer in huis is haken wel een goede sfeermaker en ontspanner. Een moeder met een haakwerkje, kinderen met wat te knutselen of toch die schermpjes. Die schermpjes die zo lekker voor ontspanning kunnen zorgen, zolang je het maar niet te lang doet.

Het haken ontspant dus niet alleen mij, maar het hele gezin. En dat is prettig.

Om terug te komen op mijn planning; mijn jongste heeft een gedragsprobleem, waardoor hij om de week op zaterdag aanspraak maakt op het bezoeken van een speciale opvang. Hij een leuke middag, ik even mijn handen vrij. Dus op zaterdag staan we op tijd op en gaat hij lekker op pad. Nou ja, lekker. Het liefst zit hij 24/7 bij mij op schoot, dus het heeft wat voeten in de aarde om daar te komen.

Sinds de herfst zich heeft aangediend, voel ik me ook wat neerslachtig, dus ik zou nog bloed prikken. Kijken hoe het zit met de vitamines. Omdat het op mijn vrije dag mega druk was, en ik de rest van de week werk voor de baas, ben ik meteen na het wegbrengen van mijn zoon maar gegaan. Ik bereidde me voor op drukte en had dus al wat ‘telefoonklusjes’ ingepland, maar ik kon gelijk doorlopen.

Met een webshop zijn er nogal wat telefoonklusjes te doen, dus dat leek me ideaal. Die plan ik dus even naar een ander moment.
Want er zit nog een 10-jarige op de bank die bijna jarig is en wil voorbereiden voor haar feestje. Na het schrijven van deze blog gaan we ook de stad nog even in, want de kinderbijslag is binnen.

lekker lui weekend
Hier werd het bijna lente, ook dan gaan we altijd even winkelen voor het nieuwe seizoen

En waarschijnlijk is het daarna tijd om mijn zoon op te halen, nog even wat te haken en aan het avondeten te beginnen.
Op zaterdag worden dat vaak frietjes. Dat is flexibel en makkelijk, voor als de plannen veranderen of als ik te moe ben om een uitgebreid gerecht te maken. En bij kinderen doen frietjes het altijd goed natuurlijk!

In de avond mag de oudste altijd nog even opblijven, maar ze weet inmiddels dat ik dan met een haakwerkje op de bank zit.

Op zondag heb ik de jongste beloofd dat hij mag gamen, maar ook dat hij nog even het hoognodige gaat shoppen van die kinderbijslag.

Tussen alle sociale media posts en haak projecten door, en tussen de buien door, zullen we nog even de stad in gaan.

Heb ik nou zoveel te haken in zo’n lekker lui weekend?

Op het moment lopen de opdrachten weer lekker. Ik kan dat vaak pas na het afleveren weer delen. Er kwamen deze week wat webshop bestellingen binnen. Dat is bij mijn wel een unicum, omdat het meeste via mail of persoonlijk bericht binnen komt. De webshop bestellingen zijn meestal producten die snel klaar zijn, dus die beloof ik het weekend te maken en maandag bij DHL aan te bieden.
De klant krijgt altijd nog een persoonlijk mailtje van mij met de mededeling dat ze hun pakketje na het weekend kunnen verwachten. Zo weet je bij mij altijd waar je aan toe bent.

Ook ligt er een trui en een sjaal op de stapel. Hier heb ik wat langer de tijd voor, maar ook dit wil ik wel flink doorpakken, zodat ik straks weer meters kan maken voor alle feestdagen. De Halloween periode gaat nu echt starten en in de winter willen mensen ook vaak wel truien, sjaals en mutsen.

Daarnaast komen Sinterklaas en Kerst weer en dan is het fijn dat die producten klaar liggen in de webshop.

Genoeg te doen dus! Wat laat jij mij doen in mijn lekker luie weekend?

Genoeg te doen dus, dus ik ga weer gauw verder! Zie ik je in mijn webshop?