Geplaatst op

Zeg het met bloemen!

Er staan een hoop feestdagen op de planning komende weken. Zo veel, dat ik er even goed op moet letten dat ik niks oversla!

Zeg het met bloemen, dit gaat natuurlijk over Moederdag!

Op zondag 8 mei 2022 gaan we alle lieve mama’s weer in het zonnetje zetten. Mijn kinderen geven me altijd een knutselwerkje en sinds een paar jaar proberen ze ook een ontbijt te maken. Omdat er geen andere volwassene meehelpt, is dat altijd een beetje een flop en eet ik het met een vrolijk gezicht maar op, ook al is het niet te eten.

Wat is nou de charme van Moederdag? Voor mij is het dus dat kneuterige ontbijt waar ik eigenlijk de kriebels van krijg en wat eigenlijk niet te eten is. Maar met zoveel liefde gemaakt, ga ik dat natuurlijk nooit hardop zeggen.
En dan de mooiste glitterwerkjes in het grote bed.

Deze neuroot moet de avond ervoor maar goed bedenken dat het weer gaat gebeuren en dat we het daarna weer vrolijk opruimen en de kinderen toch dankbaar zijn. Want uiteindelijk is het de liefde die telt!

Roadtrip!
Met zn drieën hebben we altijd de meeste lol!

Ook niet te vergeten is mijn eigen moeder! Zij zorgt al heel wat jaren meer voor haar grut dan ik voor mijn kinderen. En ze is ook nog eens een geweldige oma!

Dus 8 mei doen we ook nog even een bak koffie met gebak bij oma. Gelukkig woont ze om de hoek en is ze altijd blij als we langs komen, ook al komt er altijd een wervelwind binnen als wij aankomen.
En vaak maken de kinderen ook nog zo’n leuk glitterwerkje voor oma.

Wist je dat we Moederdag nog helemaal niet zo lang vieren?

Pas in 1925 werd besloten om er in een aantal landen een officiële dag van te maken. Dit past ook wel in de tijdsgeest van toen, het hielp de bloemenverkopers weer aan wat meer inkomsten. Zoals dit geldt voor meerdere van dit soort feestdagen. Een leuke slogan erbij (zeg het met bloemen), veel reclame, en je voelt je al bijna schuldig als je niet meedoet!

Ik kan me dus voorstellen dat een aantal mensen deze dag toch overslaan, omdat het erop lijkt dat het ook een groot commercieel oogpunt heeft.

Met Bolletje van Katoen ben ik niet zo’n fan van dat over-consumeren en het uitbuiten van allerlei bronnen uit onze aarde. Net als mijn dilemma met Valentijnsdag kies ik toch voor een kleine actie. Ik weet dat ik de laatste jaren een aantal mensen heel blij heb mogen maken met wat bloemen voor Moederdag.

Gehaakte orchidee
Met Moederdag kun je moeder verrassen met een bloem die nooit verwelkt!

Wat is er nou zo mooi aan de gehaakte bloemen van Bolletje van Katoen?

Ik haak de bloemen allemaal van katoen. Dit is stevig materiaal, maar ook zacht. Wol zou het te slap en pluizig maken. En een bloem is doorgaans niet pluizig, dus dat zou gek zijn.

De rozen bevatten alleen katoen en hebben verder geen losse onderdelen. Ik kan ze voor jou wel op een scrunchie vast maken, zodat jij of je moeder hem in het haar kan dragen. Een bloem kan ook worden vast gemaakt aan een muts of kledingstuk, maar dan is het handig dat je het aanvraagt als speciaal verzoek. (dat kan HIER).

Behalve rozen maak ik sinds enkele jaren ook gehaakte orchideeën. Een orchidee moet rechtop staan, dus die haak ik om een stuk staaldraad. Meestal koop ik staaldraad met een laagje er overheen. Mocht er ruimte ontstaan tussen de gehaakte steken, dan kijk je niet gelijk op het staal. Daarnaast maakt dat het extra sterk en stevig.

Ik haak er allemaal bloemetjes en blaadjes aan vast. Dit maakt het arbeidsintensief en daarom ligt de prijs wat hoger dan die van de rozen.

Roos
Geef deze mooie gehaakte roos voor Moederdag!

Zeg jij het ook met bloemen deze Moederdag?